Aste honetako loturak (weekly)

 • “En el momento de enfrentarnos a la lectura de un documento antiguo es cuando solemos comenzar a acordarnos del padre del escribano demoníaco (y de toda su familia, normalmente). Lo que ocurre es que esta fórmula irónica acaso desahogue, pero es poco productiva en términos de lectura paleográfica. Para aprender a leer, la práctica es, en resumen, la madre de la ciencia.”
  via @InvestigaUNED

  tags: paleografia lan-metodoak blogak filologia

 • “El Diccionari de llengües del món és un recull sistemàtic d’informació sobre 1.264 llengües estructurada en forma de fitxa de diccionari. Hi trobareu el nom de les llengües en català, àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès, i en la llengua mateixa de què es tracti. Igualment aplega informació sobre la filiació lingüística, el lloc on es parlen, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

  Les dades contingudes en aquest diccionari procedeixen d’un projecte que Linguamón-Casa de les llengües va dur a terme amb la col·laboració del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i del Ciemen.”
  (via @intxaursaltsa)

  tags: hizkuntzak hiztegiak

 • Xabier Mendiguren Elizegiren artikulua.
  “Filologoek bere lana egingo dute orain, XVI. mende hasierako lapurtera hobeki aztertzeko edo Sarako eskola deitu ohi den horren inguruko kontuak ikertzeko, baina nobelistek ere libre dute bidea frantziskotar frantses hura Euskal Herrira zertara etorri zen eta zer egin zuen fizkioaren bidez eraikitzeko.”

  tags: euskara euskararen_historia filologia literatura blogak

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Kategoria: Sailkatugabeak. Gorde lotura.